Светещите пътни знаци пред тунелите Витиня и Ечемишка са евтин боклук, който не отговаря

...
Светещите пътни знаци пред тунелите Витиня и Ечемишка са евтин боклук, който не отговаря
Коментари Харесай

Диана Русинова: Светещите пътни знаци пред „Витиня и „Ечемишка - евтин боклук

Светещите пътни знаци пред тунелите „ Витиня " и „ Ечемишка "  са евтин отпадък, който не дава отговор на никакви правила. 

Това съобщи Диана Русинова, ръководител на УС на Европейски център за транспортни политики (ЕЦТП), по отношение на разкриването на скандална скица за източване на държавния бюджет при ремонта на тунел „ Витиня “ и тунел „ Ечемишка “ на Автомагистрала „ Хемус “, съобщи Дарик.

„ За нас остава учудващо по какъв начин може да се допусне да бъде подложен пътен знак на пътя, който не дава отговор на никакви правила ", разяснява тя. 

Русинова акцентира, че АПИ е допуснала на пътя да има пътни знаци, които застрашават директно безопасността и слагат в риск участниците в придвижването.

" Фирмата никога не е имала право да създава такива продукти и това ние го научихме от уеб страницата на Министерство на регионалното развитие “, разгласи тя, като посочи, че един подобен знак коства 5 хиляди лева След искане на предложения от гръцка и сръбска компании, излиза наяве, че 958 евро коства един подобен знак от гръцка компания, а сръбският производител дава оферта от към 3 хиляди лева

Докладът на ЕЦТП е възложен на основния прокурор и на Софийската градска прокуратура.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР